Smörj rätt med ekologiska hudvårdsprodukter

Idag säljs och tillverkas mängder av hudvårdsprodukter med farligt och beroendeframkallande innehåll, som man som konsument oftast är helt omedveten om. Vi på Svensk Salva har tagit fram ett exklusivt produktsortiment för människor som inte vill utsätta kropp och hud för skadliga krämer och oljor.

För att få bästa effekt av ekologisk hudvård gjord på kallpressade oljor och äkta ingredienser så har vi samlat tips på hur du smörjer rätt:

Hur använder man naturliga hudvårdsprodukter?
Ytan som man ska smörja in måste vara lätt fuktigt, efter bad eller lätt tvätt, så ska små mängder smörjas in ordentligt.

  1. Smörj in dig ordentligt med olja, snåla inte.
  2. Skölj med ljummet vatten och en tvättlapp.
  3. Torka av hela kroppen med en lätt fuktad handduk.

Med den här metoden tillför man både fukt och fett till huden. Man behöver inte smörja sig med något annat efteråt.

Vilka vanliga oljor & fetter kan man använda?
Vilken olja som helst, exempelvis olivolja, rapsolja, eller varför inte prova smörja med cocos fett. Oljorna och fetterna bör vara kallpressade.

Hur ofta ska man duscha/bada?
De flesta av oss har inget fysiskt tungt arbete, så för att hålla sig ren räcker det med en tvättlapp och lite vatten i ett tvättställ. Det är också miljövänligt, man sparar ofantliga mängder vatten samt kostnader för läkemedel och hudvårdande produkter. Vatten torkar ut huden, speciellt mycket om man använder vanligt tvål som ”skalar av” det naturliga hudfettet, som är vårt skyddslager. Låt bli att använda tvål på kroppen eller ansiktet. Använd vanlig olja. Om man upplever att man är oljig efteråt är det bara att torka av med fuktig handduk.

Har ni frågor om vårt sortiment, tillverkningsprocessen eller något annat – tveka inte att kontakta oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *